Інна Кухарчук прикріплює знак, що засвідчує нагородження Володимира Ткача Грамотою Верховної Ради України.

Фото з сайту Вінницької облради.

Грамотою Верховної Ради України нагороджено мисливствознавця ДП «Хмільницьке лісове господарство», що на Вінниччині, Володимира Ткача. Високу відзнаку фахівець лісу отримав із рук заступника керівника виконавчого апарату Вінницької облради Інни Кухарчук.

Вручення відбувалося на зібранні керівників районних підрозділів обласного управління лісового та мисливського господарства. Начальник управління Анатолій Бондар щиро привітав колегу. Зазначив, що Володимир Ткач — один із тих, на кого покладено важливу місію — переселення зубрів з Вінниччини до інших регіонів держави.

— За безпосередньою участю Володимира Ткача переселено 27 червонокнижних тварин, — уточнив посадовець. — Десять років він працює на посаді мисливствознавця і весь цей час опікується зубрами, яких у нас найбільше порівняно з іншими областями — 95 особин. Усі — на території Хмільницького лісового господарства.

Популяція досягла оптимальної щільності поголів’я. Тож упродовж десяти останніх років до інших регіонів передано майже три десятки тварин. Найбільше — у Львівську та Чернівецьку області. Шістьох — на Волинь, звідки, власне, сорок років тому і потрапили ці тварини у вінницькі ліси. Тепер тут найбільше в державі стадо, опікуватися яким допомагає влада. Для охорони й відтворення поголів’я зубрів з обласного бюджету щороку надають кошти у сумі 140—150 тисяч гривень.