Влада Луганщини шукає шляхи виходу із ситуації, що склалася на ДП «Первомайськвугілля» через відключення електропостачання. Гірники отримали попередження від Луганської філії ДП «Регіональні електричні мережі» про знеструмлення 3 квітня ще й системи шахтних водовідливів. Для шахти «Золоте», зокрема, яка постійно відкачує воду, що прибуває із закритих шахт тимчасово окупованої частини області, це загрожує підтопленням.

У регіоні працює комісія з питань обстеження виконаних робіт за проектом «Здійснення невідкладних заходів, пов’язаних із запобіганням виникненню надзвичайної ситуації техногенного характеру в зв’язку із затопленням шахт Первомайсько-Стаханівського вугледобувного регіону Луганської області ВП «Шахта «Золоте» ДП «Первомайськвугілля». «Зберегти вугільну галузь області — наша принципова позиція», — наголошує в. о. голови ОДА Сергій Філь.

Поки що електропостачання водовідливу та вентиляційної системи вдалося обстояти. «Первомайськвугілля» планує погасити борги за електроенергію за три місяці.