Мешканець села Червона Діброва Володимир Булгаков оприлюднив відеозапис та повідомив у Фейсбуці про масштабну пожежу, яку в середу, на щастя, вчасно загасили рятувальники. Добре, що вогонь не дійшов до лісосмуги чи помешкань і не знищив яблуневі сади.

Суха трава, на думку рятувальників, спалахнула після того, як машиністи потяга, ймовірно, викинули у вікно недопалок.

«Знищено унікальну рослинність, постраждали виводки птахів та тварин. Держава оплачує роботу пожежників, які в області вже не встигають реагувати на такі ситуації. Окрім лісу, під загрозою перебували ще й люди — мешканці Червоної Діброви», — сказано у дописі Булгакова.

Староста села Червона Діброва Володимир Чоботар уже подав відповідну скаргу на гарячу лінію на працівників «Укрзалізниці» щодо безвідповідального поводження з вогнем. Також він відніс заяву до поліції.

Тим часом мешканці Червоної Діброви розповідають, що це непоодинокий випадок загорань через недбальство людей. На вигорілих ділянках знаходили тільця маленьких пташок, зайченят і їжаків. Незважаючи на те, що за підпал сухої трави збираються штрафувати на 40 тисяч гривень, і на постійне нагадування пожежників та місцевої влади про небезпеку таких дій, окремі власники домогосподарств і далі розводять багаття. Навіть те, що цьогоріч від спалювання сміття і сухої трави вже загинули двоє буковинців, не вгамовує паліїв.