Фото надано прес-службою ОДА.

Днями у присутності архієпископа Тернопільського і Кременецького Нестора голова Тернопільської ОДА Степан Барна підписав розпорядження про реєстрацію першого в області статуту релігійної громади.

У документі йдеться про зміну підпорядкування з Української православної церкви Московського патріархату у Православну церкву України. «Це продовження процесу, який розпочався 16 грудня 2018 року. Нині ми маємо не тільки незалежну українську церкву, а й взагалі новий етап українського відродження. У Тернопільській області вже 26 громад приєдналося до Православної церкви України. Ми зробили так, щоб максимально полегшити документальне оформлення цього процесу. На базі управління з питань внутрішньої політики, релігій та національностей ОДА завдяки принципу «єдиного вікна» буде можливість реєструвати статути релігійних громад. Це оптимізує процес оформлення документів», — зазначив Степан Барна.

Першим підписали статут релігійної громади села Круголець Шумського району, яка разом з настоятелем храму на честь Іверської ікони Божої Матері виявили бажання приєднатися до помісної Православної церкви України. Загалом після отримання Томосу 26 громад Тернопільщини виявили бажання приєднатися до ПЦУ.