За сприяння народного депутата Олександра Горбунова («Народний фронт») дитяча міська лікарня міста Кропивницького поповнилася дороговартісним медичним обладнанням — рентгенівським діагностичним комплексом із цифровою обробкою зображення РДК ВСМ. Про це повідомили в прес-службі Кіровоградської обласної партійної організації.

За словами головного лікаря Оксани Клюєнко, це — нове покоління апаратів.

«На моніторі ми можемо збільшувати, зменшувати або змінювати колір зображення, що дає однозначно кращий результат. До апарата є медичний принтер, тобто дані з монітора ми можемо одразу роздруковувати на плівці. До слова, подібного принтера в місті немає взагалі. Крім того, дитина в процесі процедури отримує менше рентгенологічне навантаження, що дуже важливо. Завдяки тому, що апарат підключений до Інтернету, ми можемо передавати знімки колегам в інші міста, адже у нас багато наших маленьких пацієнтів лікуються в Харкові, Києві. Працюватимуть на ньому дві людини — лікар і рентгенологічна медсестра», — повідомила Оксана Клюєнко.

Ціна апарату становить 3,5 млн грн. Кошти були направлені з державного бюджету України за сприяння народного депутата Олександра Горбунова. Нині очікують на санітарний паспорт і ліцензію. Тільки-но буде повний пакет документів, апарат почне працювати.

Фото зі сторінки Олександра Горбунова у Фейсбуці.