12 квітня в столичному Театрі на Подолі відбудеться прем’єра вистави «Сніг у квітні».

В основі п’єси — повість відомого драматурга Теннессі Вільямса «Римська весна місіс Стоун» (український переклад Маріанни Кіяновської, інсценізація та постановка Поліни Медвєдєвої). Початок сюжету: знаменита американська актриса несподівано завершує кар’єру в Нью-Йорку й прилітає до Риму, де зустрічає молодого чоловіка, з яким, здається, можна почати життя спочатку. Але Рим — непередбачуване місто...

Виконавиць головної жіночої ролі дві — це киянка Ірина Грищенко та німецька актриса Марія Магдалена Рабл. До речі, у виставі звучить не лише українська, а й англійська мова. В інших ролях — ще кілька яскравих артистів: Костянтин Темляк, Тамара Плашенко, Ірина Мельник (з Театру драми і комедії на лівому березі Дніпра), Юлія Шевченко та Станіслав Мельник. Сценографію здійснено художником Андреасом фон Шліппе.

Ще кілька слів про Поліну Медвєдєву, яка поставила «Сніг у квітні». Пані Поліна родом зі Львова, одначе вчилася в Москві, зробила там успішну кар’єру, була актрисою МХТ імені Чехова та кількох інших московських театрів. Після Революції Гідності повернулася на батьківщину. Це вже друга вистава, поставлена нею в Україні.

Вл. інф.