На Кременчуцькому автозаводі презентували новий спеціальний всюдихід для Збройних Сил України. Його виготовили на базі бортового автомобіля «КрАЗ-6322» (на знімку).

Йдеться про універсальну технічну майстерню на колесах і водночас потужний буксир для причепів та евакуатор, здатний рухатися по всіх видах доріг або цілковитому бездоріжжю. Головна відмінність згаданої «технічки» від попередніх машин цієї лінійки полягає у наявності крана-маніпулятора, встановленого за кабіною. За його допомогою можна завантажувати на платформу та перевозити досить важкі агрегати й устаткування. Така механізована «рука», яку замовили військові, забезпечує виліт стріли на 8,2 метра при вантажопідйомності майже 6,7 тонни.

Про військову специфіку нового спецавтомобіля нагадують місця в кабіні для кріплення особистої зброї водія та пасажирів. Установлена також система регулювання тиску в шинах, яка дає змогу ефективно керувати машиною в умовах бездоріжжя. Фахівці наголошують, що такі «технічки» на базі «КрАЗ-6322» у Кременчуці почали виготовляти майже півтора десятиліття тому для відновлення інфраструктури повоєнного Іраку. Вигравши тоді міжнародний тендер, заводчани відправили до цієї країни майже дві сотні авторемонтних майстерень. Останні зарекомендували себе якнайкраще у більш ніж складних умовах. Тож сьогодні на КрАЗі чекають нових замовлень від наших військових.

Фото з сайту ПрАТ «АвтоКрАЗ».