На знімку: Олег Яремко з дружиною Галиною.

Фото надано прес-службою ТОУЛМГ.

Місце зустрічі учасників волонтерського руху для здійснення чергової благородної справи вибрали не випадково. У Лановецькому районі, що на Тернопільщині, порівняно з іншими районами області дуже низька лісистість (5,3%), а от розораність земель — одна з найвищих.

Враховуючи рекомендації науковців, району потрібно ще майже 8 тисяч гектарів нових лісів. Власне, село Буглів Лановецького району є саме тим населеним пунктом, де спільно з обласним геокадастром лісівники відшукали кілька гектарів лісу, що не мав господаря. Було вирішено за межами цього населеного пункту здійснити посадку ще й нових лісів на ділянці, що прилягає до переданого лісівникам лісового масиву.

Напередодні старту акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Яремко мав домовленість з підприємцем Мирославом Загорським здійснити спільну посадку лісів, враховуючи всеукраїнський клич Державного агентства лісових ресурсів України щодо приєднання якомога більшої кількості людей до  спільної благородної справи.

Відгукнулися взяти участь в акції та посадити «своє дерево» півсотні мешканців Тернопільщини, які є учасниками волонтерського руху та, незважаючи на доволі несприятливу погоду й не зовсім весняне тепло, взяли з собою діток. Приємним фактом є і те, що на Лановеччину з’їхалися не лише мешканці з нашої, а й сусідньої Львівської області. Усі разом посадили півгектара нового лісу. Під меч Колесова садили сосну звичайну, березу, а також саджанці грецького горіха, надані Мирославом Загорським.

Інструктаж з садіння нового лісу надав головний лісничий ДП «Кременецький лісгосп» Роман Іваницький, який показав, як користуватися таким не зовсім звичним для учасників акції інструментом, як меч Колесова. Інші ж лісові культури учасники волонтерського руху садили давно знайомою лопатою. Головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства, охорони і захисту лісів обласного управління Надія Козацька перевіряла, чи дотримуються вони всіх правил посадки лісових культур.

Для декого посадка лісу стала першою в житті.