Дефіцит головного кошторису країни у першому кварталі 2019 року становив 25,3 млрд грн за затвердженого річного показника в 90 млрд грн. Такі попередні дані днями оприлюднило Міністерство фінансів.

«Видатки на оборону, соціальний захист, обслуговування боргу та дотації місцевим бюджетам повністю профінансовано. Крім того, у березні було врегульовано питання фінансування з районних бюджетів субвенцій у тих районах, де в ОТГ в кінці 2018 року не відбулись вибори. Це дало змогу вчасно сплатити заробітні плати працівникам бюджетної сфери у відповідних ОТГ», — уточнюється в прес-релізі відомства.

Наявний дефіцит було профінансовано через державні запозичення. А саме за рахунок облігацій внутрішньої державної позики національний кошторис було «профінансовано на 87,3 млрд грн (зокрема в гривні — 57,3 млрд грн, в доларах — 1 млрд та в євро — 38,7 млн). Також здійснено залучення другого траншу кредиту під гарантію Світового банку в сумі 529,2 млн євро та дорозміщення облігацій зовнішньої держпозики 2018 року на номінальну суму 350 млн доларів», звітує Мінфін.