Фото Олександра КЛИМЕНКА.

За добу (станом на ранок 8.04) російські найманці десять разів обстріляли позиції наших військових, при цьому чотири рази застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння з витратою 45 мінометних мін калібру 120 та 82 мм. За даними прес-центру штабу ООС, ворог також обстрілював з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти гатили з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів поблизу Водяного, Гнутового, Широкиного, Новотроїцького.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник лупив з мінометів калібрів 120 та 82 мм, великокаліберних кулеметів, з озброєння БМП, автоматичних станкових гранатометів поблизу Попасної, Катеринівки, Новозванівки.

«Під час обстрілів одного військовослужбовця було поранено. Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді. За даними розвідки, чотирьох окупантів було знищено, 14 — поранено. Також знищено один БТР противника», — йдеться в повідомленні штабу.

Крім того, наші військові затримали на Донеччині диверсанта 100-ї окремої мотострілецької бригади російсько-окупаційних військ. Терорист мав здійснити диверсію в тилу українських військ, які обороняються на курахівському напрямку. Затриманий виявився рядовим 3-го батальйону 100-ї окремої мотострілецької бригади.