Головним об’єктом для міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Володимира Черниша під час його візиту на Луганщину стало КП «Попаснянський районний водоканал». Внаслідок воєнних дій підприємство зазнало значних руйнувань, і на його відновлення спрямовано комплекс проектів. Володимир Черниш обговорив із керівництвом водоканалу можливості подальшого розвитку. «Ми бачимо перспективи залучення донорських коштів і з бюджетів різних рівнів для того, щоб допомогти підприємству», — зауважив міністр. Заступник голови Луганської ОДА Юрій Клименко конкретизував: у рамках регіональної програми «Питна вода Луганщини на 2006—2020 роки» на модернізацію підйомів і насосних станцій, що перебувають на балансі водоканалу, передбачено майже 8 млн грн з обласного бюджету. Розроблено три проекти реконструкції, виконання яких дасть змогу зменшити споживання електричної енергії на 10%, заощадити кошти на придбання реагентів і покращити якість питної води.

Під час відвідування виробничих дільниць Володимир Черниш пообіцяв знайти фінансування на розвиток підприємства. «Головна наша мета — щоб люди по обидва боки лінії зіткнення споживали якісну воду і підприємство розвивалося», — наголосив міністр.

Оскільки суттєву частку, а це приблизно 80%, питної води Попаснянський водоканал постачає на окуповану територію, питання щодо його стабільного функціонування буде винесено міністерством на переговори, що відбуваються в Мінському форматі.