Фото Олександра КЛИМЕНКА.

Хоча ворожих обстрілів і поменшало на фронті, але вони стали влучними та значно потужнішими. Оскільки ворог дедалі частіше застосовує важку ствольну артилерію 122 мм та міномети 120 калібру, стверджують військові.

Так, за даними прес-центру штабу ООС, за добу (станом на ранок 9.04) російські найманці тринадцять разів обстріляли позиції ЗСУ, при цьому сім разів застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння з витратою 40 артилерійських пострілів калібру 122 мм та 31 мінометної міни калібру 82 мм. Крім того, окупанти також стріляли із протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог лупив з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Водяного, Пісків, Авдіївки, Опитного, Лебединського, Верхньоторецького, Кам’янки.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник гатив з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 82 мм біля населених пунктів Новотошківське, Кримське, Золоте-4, Луганське.

«Під час обстрілів один військовослужбовець загинув, троє отримали поранення. Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об’єднаних сил. За даними розвідки, сімох окупантів було знищено, шістьох поранено», — зазначили в штабі.