На Буковині два дні палав Кострижівський цукровий завод. Це останній у Чернівецькій області цукровий комбінат, який розташований на території Кострижівської ОТГ. Власники підприємства заборгували громаді 4,5 мільйона гривень. Тому пожежа для громади є справжньою трагедією.

За попередньою інформацією, причиною виникнення пожежі стало порушення техніки безпеки під час демонтажу. І хоча на місце події для ліквідації вогню швидко прибули чотири групи ДСНС, загасити полум’я, що охопило покрівлю і кілька поверхів будівлі, було проблематично.

Пожежники констатували, що горить покрівля триповерхової будівлі на площі 1500 квадратних метрів. По дерев’яному перекриттю вогонь поширився також на третій і другий поверхи.

Ліквідувати займання пожежникам вдалося лише через кілька годин. У результаті полум’ям було знищено всю покрівлю будівлі, але саму споруду вдалося врятувати.

Народний депутат України Максим Бурбак повідомив: «Кілька тижнів тому комбінат фізично почали знищувати — різати на металобрухт. До моїх заяв ніхто не дослухався. Тепер маємо велику пожежу, люди кажуть, що навіть чули вибухи». Це й не дивно, зважаючи на численну кількість хімікатів, які були на заводі.

Чи не є часом пожежа наслідком утворення неліквідних боргів і яка подальша доля останнього цукрового заводу на Буковині — це два питання, які турбують кострижівську громаду.