Фото: ua.krymr.com

Засудженого в анексованому Криму українського активіста Володимира Балуха помістили в штрафний ізолятор колонії № 4 російського міста Торжок. Як повідомляє «Кримська правозахисна група», там він перебуває з 4 квітня, а залишиться до 19 квітня.

Правозахисники кажуть, що отримали відповідну інформацію від сестри Балуха Надії, у якої російські співробітники пенітенціарної служби відмовилися прийняти посилку для Володимира Балуха. «Посилку з продуктами і речами у неї знову відмовилися прийняти, аргументувавши тим, що доки затриманий перебуває в ШІЗО, посилки йому і побачення не передбачені. У штрафному ізоляторі в’язнів тримають у жорстких умовах — на хлібі й воді», — йдеться у повідомленні правозахисників.

Нагадаємо, російський суд засудив Володимира Балуха до 4 років і 11 місяців колонії та штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (майже 4 тисячі гривень) за сукупністю двох кримінальних справ. Його затримали 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ Росії стверджували, що знайшли на горищі будинку, де він живе, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію — через прапор України на подвір’ї його будинку, інформують «Крим.Реалії».

Друга кримінальна справа пов’язана з нібито нападом на керівника ізолятора тимчасового тримання. 9 січня цього року підконтрольний Росії Керченський міський суд відмовив Балуху в умовно-достроковому звільненні. Активіст у 2018 році на кілька місяців оголосив голодовку на знак протесту проти несправедливого ув’язнення.