Фото Олександра КЛИМЕНКА.

За добу (на ранок 10.04) російські найманці 13 разів обстріляли позиції наших військових, зокрема 7 разів застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння з витратою 31 мінометна міна калібру 120 мм та 82 мм. За даними прес-центру штабу ООС, також ворог гатив із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти били з мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів поблизу Павлополя, Пісків, Широкиного, Гнутового, Авдіївки, Верхньоторецького.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник обстріляв позиції наших військ з мінометів калібрів 120 мм і 82 мм та стрілецької зброї в районі Катеринівки, Новоолександрівки, Золотого-4.

«Втрат серед військовослужбовців внаслідок обстрілів немає. Жоден обстріл ворога не залишився без адекватної відповіді Об’єднаних сил. За даними розвідки, одного окупанта було знищено, чотирьох — поранено», — зазначили в штабі.