Трудові мігранти в усьому світі торік переказали у свої рідні країни рекордні суми грошей. Про це йдеться у звіті Світового банку.
 

Зокрема, більшу частину становили трансфери до країн з низьким і середнім рівнем доходу. Цей показник досяг 529 млрд доларів 2018-го і збільшився на 9,6 відсотка (з 483 млрд доларів) порівняно з 2017 роком.

В цілому по світу сума таких переказів з урахуванням країн-одержувачів з високим рівнем доходу становила 689 млрд доларів (2017-го — 633 млрд).

На думку аналітиків банку, зростання пов’язане передусім із покращенням економічної ситуації у США і збільшенням зайнятості в цій країні, а також з відновленням обсягів переказів коштів з країн — членів Ради співробітництва країн Перської затоки і Російської Федерації.

«В Україну, яка є найбільшим одержувачем переказів в регіоні, 2018 року була відправлена рекордна сума в 14 млрд доларів, зростання становило майже 19 відсотків порівняно з 2017 роком», — йдеться в документі.

Водночас, за даними Нацбанку, які були оприлюднені в січні, грошові перекази від трудових мігрантів в Україну оцінювалися в 11 мільярдів доларів, за підсумками минулого року. 2017-го розмір приватних грошових переказів становив 9,3 млрд доларів.