На знімку: сертифікати на право власності новоселам вручили Сергій Комнатний (крайній ліворуч) та перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко (праворуч).

Фото із сайту Вінницької облдержадміністрації.

П’ять сімей внутрішньо переміщених осіб, три — учасників бойових дій на Донбасі і ще одне молоде подружжя придбали житло на пільгових умовах у новому 160-квартирному будинку у мікрорайоні «Академічний» у Вінниці.

Новосели скористалися програмою «Доступне житло», що її реалізує Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву. Документ передбачає купівлю квартир через механізм пільгового довготермінового кредитування. Торік так житлові питання вирішили 24 сім’ї вінничан.

— Активізації виконання програми сприяє фінансова децентралізація, — зазначив присутній на урочистостях голова правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Сергій Комнатний. — Торік на Вінниччині вдалося залучити майже два мільйони гривень з місцевих бюджетів. Додаткові кошти дали змогу спорудити додаткові квадратні метри житла.

За словами Сергія Комнатного, загалом у державі в 2018-му можливостями оновленої програми «Доступне житло» скористалися 430 сімей. З них понад 70 відсотків — люди, які не з власної волі залишили свої домівки на тимчасово окупованих територіях Донбасу або анексованого Росією Криму.