Обстріли на фронті не вщухають ні вдень, ні вночі. За добу (на ранок 11.04) російські найманці дев’ять разів обстріляли позиції наших військових, при цьому тричі застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння. За даними прес-центру штабу ООС, ворог також гатив із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Так, у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти били із мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів поблизу Опитного, Пісків, Павлополя, Кам’янки, Широкиного, Авдіївки.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник стріляв з мінометів калібру 120 мм та озброєння бойових машин піхоти поблизу Новозванівки, Станиці Луганської.

«Під час обстрілів двоє військовослужбовців дістали поранення. Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об’єднаних сил. За даними розвідки, одного окупанта знищено, шістьох — поранено», — йдеться у повідомленні штабу.

Представники Росії 10 квітня зірвали тристоронню зустріч у Мінську щодо ситуації на Донбасі. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко. «Представники РФ відмовляються від роботи в тристоронньому форматі ОБСЄ, шантажують Україну вимогою прямого діалогу з ОРДЛО і чекають результатів виборів в Україні», — написала вона.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.