Свідоцтво про здобуття професії Людмилі Брицькій вручила голова кваліфікаційної комісії Аліса Хагенбрух.

Фото надано РОЦЗ.

Мешканка Рівного Людмила Брицька через великий конкурс не вступила свого часу до омріяного закладу, проте не здалася: знання, навички і досвід вона здобувала на практиці — працюючи на кухні дитячого садка, біля плити вдома...

— Час збігав, а мрія стати професійним, кваліфікованим кухарем мене не полишала. Коли дізналася про унікальну можливість підтвердити свою майстерність на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, не вагаючись подала заяву, — розповідає жінка. — Адже хотіла стати професійним кухарем, щоб мати ширші можливості для працевлаштування. Бо в житті все може бути. А професія кухаря дуже затребувана.

— Оцінювання результатів неформального навчання кухарів навчальний заклад Рівненської служби зайнятості здійснює вже кілька років. За цей період майже 70 кухарів-самоучок зуміли здобути професійну кваліфікацію та отримати свідоцтво державного зразка, — розповідає директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук. — На базі нашого центру професійно-технічної освіти пройшли підготовку кухарі не лише з Рівненщини, а й із сусідніх Хмельницької, Львівської, Волинської, Тернопільської, Житомирської, а також Закарпатської та Запорізької областей. Оскільки до навчального процесу та практичних занять у центрі залучені досвідчені вчителі — кухарі та ресторатори, — то і рівень підготовки слухачів високий. Після закінчення курсу рівень підготовки оцінює кваліфікаційна комісія.

Голова комісії Аліса Хагенбрух (кейтерингова компанія «Кульбаба») наголошує: «Серед кухарів найкращі результати показують ті, хто обрав професію серцем, хто щоденно дарує людям не лише смачні страви, а й частку душі. Саме віддані професії, закохані у професію, ініціативні та сміливі можуть рухатися вперед, дивувати апетитними сюрпризами навіть у звичайнісінькому меню!».

Рівнянка Людмила Брицька порадувала членів комісії добрими теоретичними знаннями та почастувала якісними стравами: овочевим супом із локшиною, м’ясним рулетом, картопляним пюре, варениками з м’ясом та солодким омлетом із варенням. Бездоганне дотримання рецептур, акуратність, упевненість, оперативність допомогли кухарю впоратися із завданням на гідному рівні.

Старший майстер Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ Майя Сульжик коментує:

— Іспит у претендентів відбувається у два етапи: теорія і практика. Це дає можливість підтвердити професійну кваліфікацію, а ще — попрацювати в умовах сучасного виробництва. Навчальна кухня-лабораторія допомагає кухарям чітко налагодити процес приготування кваліфікаційних виробів, використати новітнє обладнання, інвентар, посуд, сприяє творчому підходу до подачі страв та відкриває нові можливості професії.

Людмила Брицька на навчальній кухні.

Отож якщо ви любите і вмієте готувати, прагнете професійно зростати та готові підтвердити свою кваліфікацію, звертайтеся до нашого центру професійно-технічної освіти.

За матеріалами Рівненського обласного центру зайнятості підготувала Олександра ЮРКОВА.