Під час репетиції.

Фото з сайту vechirniykiev.com.ua.

Соціальний мюзикл «Одна щаслива історія» режисера Віктора Книша готують для показу в Києві. Прем’єра вистави відбудеться на дитячому Віденському балу в КМДА вже у неділю, 14 квітня. Про це повідомила організаторка віденських балів в Україні Марина Ігнатуша.

В основі мюзиклу — романтична історія про Артура та Валері, які познайомилися в Інтернеті й вирішили разом узяти участь у балі. Коли вони зустрілися, виявилося, що хлопець пересувається в інвалідному візку. Приміряти на себе такі серйозні ролі взялися українські співаки Аліна Башкіна та Кір Каплуновський. Гостра соціальна проблематика вистави не випадкова. За словами організаторів, окрім півсотні професійних акторів, цьогоріч у хореографічному заході візьмуть участь ще й 12 вихованців Київського центру реабілітації дітей з інвалідністю.

Відповідальність велика, тому підготовка до балу триває повним ходом. Репетиції проводять у Колонній залі КМДА, щоправда, зовсім не в темпі романтичного вальсу, а під акомпанемент ремонтних молотків і цвяхів. Серед риштування, купи стільців і ящиків із декораціями — порожній інвалідний візок. Кір Каплуновський зізнається: навчитися пересуватися на ньому й поготів співати сидячи було нелегко, але кожен учасник мюзиклу докладає максимум зусиль, щоб подарувати натхнення маленьким глядачам.

«У пісні є такі слова: «Может быть, это наш шанс изменить нашу жизнь». І ми дуже хочемо, щоб ті дітки, які будуть присутні як гості на цьому заході, повірили, що життя відкрите і все вийде», — ділиться сподіваннями вокаліст.

Нагадаємо, що дитячий Віденський бал уже втретє стане частиною традиційного Віденського балу, що цьогоріч відбудеться 13—14 квітня в Колонній залі КМДА. Захід присвячений досягненням українців, які власним прикладом надихають інших.