За добу (на ранок 12.04) російські найманці 20 разів обстріляли позиції наших військових, із них чотири рази — із забороненого Мінськими угодами озброєння. За даними прес-центру штабу ООС, ворог також стріляв із озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Так, у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник гатив двічі з мінометів калібру 82 мм та 120 мм, ПТРК, озброєння БМП, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів поблизу Лебединського, Павлополя, Новотроїцького, Новоселівки, Гнутового, Водяного, Авдіївки.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» загарбники з мінометів 82 мм обстріляли позиції Об’єднаних сил поблизу села Катеринівка.

«Внаслідок обстрілів бойовиків один військовий загинув, вісім бійців дістали поранення. Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об’єднаних сил. За даними розвідки, дев’ять окупантів було знищено, ще вісьмох — поранено», — зазначили в штабі.

За даними групи «Інформаційний спротив», протягом останнього тижня найбільшу вогневу активність бойовики виявляли в районі околиць Попасна — Первомайськ, північно-західних околиць Донецька, включно з районом Ясинувата — Авдіївка, на маріупольському напрямку, а також у районі північних і південно-західних околиць Горлівки і в районі Світлодарської дуги.