У Львівському міському центрі соцслужб створили бригаду соціально-психологічної допомоги людям, які перебувають у кризових ситуаціях або постраждали від домашнього насильства. До її складу входять троє соціальних працівників і двоє психологів.

Бригада перебуватиме за адресою вул. Театральна, 10 і обслуговуватиме жителів Львова, Винників, Брюховичів і Рудного. Усі працівники пройшли навчання з кризового втручання й надання першої домедичної допомоги й за потреби виїжджатимуть на місце виклику. Якщо виникатимуть нештатні ситуації, до роботи підключатимуть працівників поліції та управління охорони здоров’я.

Як вважає керівник міського центру соціальних служб для сім’ї, молоді та дітей Алла Горбач, більшість жінок, які постраждали, не звертаються по допомогу. Суспільство поки що не готове до боротьби з цією проблемою. Але якщо жителі міста дізнаються про створення бригади соціально-психологічної допомоги, то кількість звернень збільшиться.

На сесії Львівської міськради розглянуть і затвердять програму запобігання та протидії домашньому насильству, а для потерпілих незабаром буде створено тимчасовий притулок, де вони зможуть перебувати в кризовий період.