Фото прес-служби ОДА.

Молоді деревцята майбутнього дендропарку висадили під час традиційного щорічного масового заходу, який відбувся у рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Парк закладено в урочищі Дубки неподалік Ужгорода. Садили молодий ліс також голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, голова обласної ради Михайло Рівіс, керівники і працівники структурних підрозділів ОДА, облуправління лісового і мисливського господарства, Ужгородського лісгоспу, вихованці шкільного лісництва Кам’яницької ЗОШ І—ІІІ ступенів.

За кілька годин учасники акції висадили 900 дерев. Здебільшого це дуб, ясен, береза, смерека, модрина, сосна, клен, волоський горіх... А ще — екзотичні гінкго білоба й хурма кавказька. Саджанці останньої, яка любить тепло й помірну вологу, лісівники виростили у спеціальному розсаднику.

За словами директора Ужгородського лісгоспу Василя Кия, деревцята, коли зміцніють й підростуть, розсадять у новому дендропарку, облаштують там доріжки для прогулянок, альтанки й лавки для відпочинку.