Проросійські бойовики, якими керували офіцери спецслужб РФ, захопили державні установи у Донецьку, Горлівці, Дружківці, Краматорську, Костянтинівці, Слов’янську. Саме у цих містах наші військові чи не вперше зіткнулися з ворожими диверсійними групами. Бойові дії на сході країни тривають досі.

Так, за добу (на ранок 15.04) російські найманці 10 разів порушили режим тиші, одного разу — із застосуванням забороненого Мінськими угодами озброєння. За даними прес-центру штабу ООС, ворог гатив із протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти п’ять разів били з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї поблизу Водяного, Невельського, Широкиного, Авдіївки. У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики гатили із мінометів калібру 82 мм, з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї поблизу Золотого-4, Кримського, Новотошківського, Новолуганського.

«Внаслідок обстрілів один військовослужбовець дістав поранення. За даними розвідки, 14 квітня чотирьох окупантів було ліквідовано, трьох — поранено», — йдеться у повідомленні штабу.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.