За добу (станом на ранок 16.04) російські найманці на Донбасі 12 разів порушили режим припинення вогню, при цьому чотири рази застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння — міномети калібрів 120 та 82 мм. За даними прес-центру штабу ООС, також ворог стріляв із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Так, у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики гатили із мінометів калібрів 120 та 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Авдіївки, Лебединського, Опитного, Водяного, Невельського. У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» окупанти лупили поблизу Станиці Луганської.

Також бойовики вдалися до чергової провокації. Спершу вони розпочали масований обстріл позицій ЗСУ на маріупольському напрямку. Під прикриттям вогню ворожа диверсійно-розвідувальна група мала на меті знищити спостережні пости та вийти в тил підрозділів наших бійців. Вогнем зі стрілецької зброї просування ворога було зупинено.

«Підрозділ, що виконує завдання на спостережних постах, захопив зброю диверсантів та карту з позначеними у глибині оборони бійців ООС об’єктами, на які було сплановано диверсії. Втрат серед військових немає. Натомість, за даними розвідки, шістьох окупантів було знищено, ще трьох — поранено», — зазначили в штабі.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.