Майстер-клас для дітей.

Фото автора.

Жінки в декреті створили фестиваль: із лекціями, колисковими і китайською мовою

Вагітність, народження дитини та післяпологовий період — неймовірні випробування для жінки. Та й догляд за малятком забирає час та енергію. Звісно, поруч є коханий чоловік, рідня. Однак часто молодим мамам бракує спілкування, ритму життя, є потреба порадитися з іншими. Саме з таких міркувань у мікрорайоні Каскад Івано-Франківська кілька ініціативних мам вирішили організувати свій простір. Поміркували і склали програму першого «Мама-Фесту». Вийшло неординарно й цікаво.

Знайшли приміщення, відповідно оформили, провели інформаційну кампанію — і на фестиваль зібралося чимало мам і татусів із великого спального мікрорайону міста.

На ярмарок принесли дитячі речі. Тут можна було і придбати необхідне, й обміняти. Приваблювала красиво оформлена фотозона, майстер-класи з карвінгу (різьби на овочах і фруктах), пошиття іграшок. Навчали, як робити дитячий масаж, розписувати тіло хною. Чимало охочих переймало досвід у Євгенії Шевякової щодо використання слінгу.

На інших локаціях організували лекторії про кохання, пологи, сексуальне виховання дітей. Провели медитацію на тему «Як насолоджуватися життям», розучували колискові. Навіть відбувся експрес-урок із азів китайської мови. На ньому вчилися малювати справжньою китайською тушшю на рисовому папері. Також розіграли сертифікат на курси цієї східної мови.

Тим часом на швейній тусовці творча майстерня «Клаптик» провела клас зі створення модного хендмейду для дітей. Наталія Філіппська навчала, як швидко перешити тато-мамині речі на щось цікаве для малечі. А ще охочі вчилися розписувати власний одяг.

Була й велотусовка, де обговорили питання безпеки під час катання вагітних жінок на роверах і перевезення дітей. Приємним бонусом стали циркові номери, а також психологічна гра.

Упродовж фестивалю можна було самому приготувати смаколики на відкритому вогні. Тут не обійшлося без допомоги сильної половини. Татусі з малечею активно цікавилися всіма локаціями, а це гуртує сім’ї.

Власниця творчої майстерні Ольга Попова зауважила, що з маленькими дітьми не так легко вибратися до центру міста за якимись розвагами. Тож вирішили організувати свої. А заодно поділитися досвідом з іншими мамами щодо догляду за дітьми, створити простір для спілкування та розваг молодих сімей.

Ще одна з ініціаторок «Мама-Фесту» Ольга Новак наголосила на важливості того, щоб жінки в декретній відпустці не випадали із соціального життя. Фестиваль вдався, тож буде продовження.

Ольга Попова, Ольга Тут та Ольга Новак зі своєю малечею (зліва направо).

Івано-Франківська область.