Будівництво заводу з переробки твердих сортів кукурудзи на крупи і борошно, а також заводського елеватора та об’єктів логістики розпочали на Вінниччині. Інвестпроект вартістю 14 млн дол. реалізують дві компанії — американська «Бунге Україна» та «Дакса» (Іспанія). Протягом року тут перероблятимуть 100 тис. т зерна кукурудзи.

— Ми вирішили виробляти продукцію з доданою вартістю, — наголосив під час презентації проекту у Вінницькій ОДА гендиректор компанії «Бунге Україна» Дмитро Горшунов. — Це перспективний напрям, бо дає можливість залучати в державу валютні кошти. Продукція експортуватиметься по всьому світу, зокрема в країни Європи, Близького Сходу, Північної Африки. Виходити на нові ринки допомагатимуть партнери — іспанська компанія «Дакса».

За словами Дмитра Горшунова, експортуватимуть 80 відсотків готової продукції, решту реалізуватимуть в Україні.

Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій зазначив, що влада створює комфортне бізнес-середовище для інвесторів, які мають бажання вкладати кошти у нові підприємства і чесно працювати в регіоні. Нове виробництво дасть поштовх сільгосппідприємствам, фермерським господарствам у вирощуванні високопродуктивних гібридів твердих сортів кукурудзи. До речі, торік із загальної кількості зібраного зерна — шість мільйонів тонн, майже чотири мільйони — це зерно кукурудзи.

Фото з сайту Вінницької ОДА.