Якщо до 24 квітня «Нафтогаз України» не повідомить про зниження з 1 травня ціни на газ, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман на наступному засіданні уряду ініціює розірвання контракту з керівництвом компанії.

«Про таке нахабство від державної компанії, про диктат, яку ще треба написати постанову щодо ціни на газ, я не чув у жодній країні світу. І, в тому числі, саме цей монополіст доклав максимум зусиль, щоб усі міжнародні організації вимагали від нас ринкової ціни на газ», — сказав В. Гройсман під час учорашнього засідання Кабінету Міністрів та наголосив: зараз кон’юнктура ринку така, що газ може коштувати значно менше 8,55 грн за кубометр, тож уряд своїм рішенням зобов’язав державну компанію НАК «Нафтогаз України» продавати голубе паливо по ринковій ціні, яка менша за 8,55 грн.

«Що тут не зрозуміло? Про що тут потрібно дискутувати? І коли я почув, що з нами та з мільйонами українців знову починають грати в історію, що газ буде дорожчим, то хочу сказати, що цього не буде», — підкреслив В. Гройсман та фактично поставив керівництву «Нафтогазу України» ультиматум: або вони до 24 квітня повідомляють, що з 1 травня продаватимуть газ дешевше, або під час наступного засідання уряду буде ініційовано відставку керівництва компанії.

«Мені, як і мільйонам українців, уже набридло, коли приватні інтереси менеджменту компанії ставляться вище національних інтересів та інтересів всіх українців», — заявив прем’єр та зауважив, що коли прочитав про черговий виграш України в міжнародних судах позову на 44 мільйони доларів, то першою в нього була думка, чи випишуть вони собі мільйонів п’ять доларів премії.

Враховуючи це, прем’єр доручив міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику провести до 24 квітня переговори з керівництвом «Нафтогазу України» та повідомити суспільство про те, якою буде ціна на газ з 1 травня. «Якщо з 1 травня ціна буде вищою за 8,55 грн, внесемо на наступне засідання уряду постанову про розірвання контрактів і звільнення керівників компанії», — заявив В. Гройсман.

Фото: kmu.gov.ua