За добу (на ранок 17.04) російські найманці дев’ять разів порушили режим припинення вогню, при цьому чотири рази застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння — міномети калібрів 120 мм та 82 мм. За даними прес-центру штабу ООС, також противник обстрілював позиції наших військ з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Терористи скеровували вогонь у бік сил ООС у районі Гнутового, Талаківки та Мар’їнки. Неспокійно було поблизу селища Широкине. У районі села Лебединське ворог застосував автоматичні станкові гранатомети. Під обстріли зі стрілецької зброї потрапили позиції біля населеного пункту Новотроїцьке.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики гатили із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі хутора Вільний та Зайцевого.

«Під час обстрілів двоє військових дістали поранення. Вогнем у відповідь, за даними розвідки, було знищено трьох окупантів, ще чотирьох — поранено», — зазначили в штабі.

Спостерігачі ОБСЄ знову зафіксували на окупованому Донбасі значне зосередження реактивних систем залпового вогню «Град» та іншого забороненого Мінськими угодами озброєння. Про це йдеться у звіті місії. «Зокрема, 7 ракетних систем залпового вогню «Град», 7 самохідних і 10 буксируваних гаубиць помічено на території колишнього міжнародного аеропорту «Луганськ», приблизно за 10 кілометрів на південь від міста», — йдеться в повідомленні місії.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.