Відбулося підписання Угоди про співробітництво й партнерство між містами Одеса та Марракеш (Королівство Марокко). Договір підписали міський голова Одеси Геннадій Труханов і мер Марракеша Мохамед Ларбі Белькаїд.

Уперше за роки незалежності українське місто — і це Одеса — підписало подібний документ із Марракешем. Тому Геннадій Туруханов назвав подію історичною і знаковою. «Крім того, за нашими переговорами пильно стежили представники Турецьких авіаліній. Коли вони дізналися, що мер Марракеша їде до Одеси на підписання такої угоди, уперше було налагоджено авіаційне сполучення між Марракешем і Стамбулом, — повідомив міський голова. — Тепер вони матимуть регулярний характер. Тобто, віднині одеситам, щоб дістатися Марракеша, достатньо зробити одну пересадку, а не 3-4, як було раніше».

Сторони домовилися про співробітництво в різних галузях, серед яких економіка, торгівля, залучення інвестицій, створення спільних підприємств, наука, освіта, а також туризм, спорт і соціальна політика.

— У наших міст багато спільного. Одеса й Марракеш — міста-мільйонники, туристичні й культурні центри, мультикультурні та інтернаціональні міста, які мають багату спадщину. Упевнений, цей день стане початком великої кількості спільних проектів і буде відправним пунктом у розвитку наших відносин, спрямованих на культурний обмін і взаємодію жителів наших міст», — зазначив М. Ларбі Белькаїд.

Одеса.

Фото: omr.gov.ua