У середу Верховна виборча рада Туреччини все-таки підбила остаточні результати місцевих виборів, які відбулися 31 березня. Переможцем у Стамбулі став кандидат від Народно-республіканської партії Туреччини Екрем Імамоглу. Верховна виборча рада відмовила Партії справедливості й розвитку в новому перерахунку голосів, а тим паче в проведенні в мегаполісі нових виборів. Також у середу член Верховної виборчої ради вручив у стамбульському відділенні ЦВК посвідчення про обрання мером Стамбула Екрему Імамоглу, передає турецьке інформаційне агентство «Анадолу».

У повідомленні наголошується: Імамоглу керуватиме багатомільйонним містом п’ять років — до наступних виборів. А також те, що правляча Партія справедливості й розвитку президента Реджепа Ердогана вперше з 1994 року віддала владу в мегаполісі. Екрему Імамоглу вдалося обійти кандидата від правлячої партії Біналі Йилдирима лише на кілька тисяч голосів. Тому Ердоган до останнього не вірив, що досвідчений політик і державний діяч може програти найважливіший для президента бій за Стамбул.

Але тепер у виборах поставлено жирну крапку, і президентові слід змиритися з поразкою та шукати шляхів зближення з Імамоглу.

Фото Ekrem İMAMOĞLU (Facebook)