Фото з сайту Вінницької облради.

Десять службових квартир отримали в новому 12-квартирному будинку працівники медичної та освітньої галузей у райцентрі Ямпіль на Вінниччині. Житло може перейти в їхню власність через 15 років роботи в державних і комунальних закладах.

Про це повідомив на урочистостях під час вручення ключів новоселам керівник комунальної організації «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» Володимир Бабошин. Названа організація є замовником будівництва. Рішення про передачу квартир у власність на зазначених вище умовах прийнято спільно з місцевою владою, частину коштів виділено з міського бюджету. Новобудова перебуватиме на обслуговуванні структур міста, частково її утримуватимуть за кошти громади. Адже мешканці сплачуватимуть тільки комунальні платежі.

Із загальної кількості квартир три — 3-кімнатні, решта — 2-кімнатні. По п’ять розподілено відповідно між сім’ями медиків і освітян. Ще дві квартири їхні власники придбали на умовах пільгового кредитування. Кредит надано на 15 років під три відсотки річних.
Вищезгаданий обласний фонд бере участь у будівництві житла на умовах пільгового кредитування для працівників соціальної сфери. За час дії програм «Власний дім» і «Доступне житло» він сприяв спорудженню понад 200 будинків.