Під час переговорів у форматі Тристоронньої контактної групи Росія відмовилася підтримати ініціативу України про оголошення режиму тиші з 19 квітня. Таку інформацію повідомила представник України в ТКГ Ірина Геращенко. За її словами, скайп-конференція тривала шість годин, але переговори завершилися безрезультатно.

«Великоднє перемир’я» мало розпочатися 19 квітня опівдні. Представник України в ТКГ Євген Марчук звинуватив у зриві домовленостей Росію і Путіна, який не зацікавлений у деескалації і закінченні війни на Донбасі. І немає жодного сигналу, що РФ готова змінити позицію, навпаки, вона чекає ослаблення України і все для цього робить», — наголосила вона.

Тим часом на Донбасі російські найманці продовжують поливати наших військових свинцем. За добу (на ранок 19.04) окупанти 10 разів відкривали вогонь. За даними пресс-центру штабу ООС, окупанти двічі застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння — міномети калібру 82 мм та озброєння танка. Ворог також обстрілював із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Під обстрілами опинилися позиції поблизу Павлополя, Водяного, Лебединського, Пісків. Також терористи били з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї у районі села Талаківка.

«Внаслідок обстрілів одного військового було поранено. Жоден обстріл ворога не залишився без адекватної відповіді Об’єднаних сил. За даними розвідки, трьох окупантів знищено, ще п’ятьох — поранено», — зазначили в штабі.