На знімку: учасники відкриття меморіальної дошки Герою сфотографувалися на згадку.

Фото з сайту Кобеляцької РДА.

На фасаді будівлі Бродщинської загальноосвітньої школи, що в Кобеляцькому районі на Полтавщині, відкрили меморіальну дошку на честь її недавнього випускника, полеглого захисника України Олега Бокоча. В заходах із цієї нагоди, крім учнів і педагогів, узяли участь батьки Героя, його побратими, волонтери, керівники району, небайдужі односельці.

Вони згадували земляка як надзвичайно добру і чуйну людину. Та його доля вкотре засвідчила: війна й сьогодні залишається набагато ближчою до всіх нас, ніж здається на перший погляд... Після закінчення дев’ятого класу Олег вступив до Полтавського базового медичного училища й опанував там спеціальність фельдшера. Певний час працював у медичних закладах обласного центру.

При цьому добре усвідомлював, що його наймирніший фах потрібен і там, на передовій, де доводиться боронити рідну землю від терористів і загарбників. Тож, підписавши контракт, вирушив у зону проведення Операції об’єднаних сил. На посаді ротного фельдшера служив у складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Водночас мріяв продовжити навчання і стати лікарем...

Зрештою, контракт у нього фактично закінчився, й 12 травня минулого року могло стати останнім днем його військової служби. Та саме тоді вороги оскаженіло обстрілювали позиції наших бійців під Авдіївкою з мінометів і артилерійських установок. Намагаючись витягти пораненого побратима з зони обстрілу, фельдшер Олег Бокоч сам дістав смертельне поранення в голову...

На той час йому виповнилося тільки 23 роки. Меморіальну дошку на честь полеглого Героя відкрили його батько Степан Васильович та учениця школи Валерія Митько. До дошки одразу лягли живі квіти від вдячних земляків.