Фото надано міськрадою.

Відкриття художньої виставки та поетичні читання літературно-мистецького проекту «Пограниччя.308» відбулися в ужгородському історико-культурному центрі ХVIII століття «Совине гніздо» (на знімку).

Проект реалізовує Міжнародний фонд «Відродження». Як зазначають організатори, його мета — об’єднати літературу та візуальні види мистецтва, створивши єдиний інтелектуальний простір для діалогу щодо сучасної української культури.

«Пограниччя.308» уже побувало в Дніпрі, Харкові, Тернополі, Івано-Франківську, Херсоні та Одесі. Ужгород є сьомим містом, у якому інсталюється проект. Фокусною темою, актуальною для регіону через сусідство з чотирма країнами, обрали «Прикордоння».

На відкритті менеджер ініціатив у сфері культури Міжнародного фонду «Відродження» Радослава Чекмишева зазначила, що поєднання словесного та візуального мистецтва в кожному куточку України дає змогу краще зрозуміти той чи інший регіон. Так, нещодавно учасники проекту побували на сході держави, після чого — одразу на Закарпаття.

Літературну частину проекту в Ужгороді, повідомляють з міськради, представили поети Галина Крук, Олег Короташ, Томаш Деяк, візуальну — художники Андріана Куруц і Мартин Шолтес. Також презентував свої роботи (плакати) Андрій Єрмоленко, який є арт-директором видання «Український тиждень».

«Пограниччя.308» в обласному центрі Закарпаття відбулося за сприяння Ужгородської міської ради.