Фото ФК «Динамо».

Футбол. Як відомо, завтра на НСК «Олімпійський» у Києві відбудеться поєдинок 25-го туру чемпіонату УПЛ. Київське «Динамо» приймає донецький «Шахтар». І цим усе сказано.

Динамівці скористалися паузою в чемпіонаті та провели спаринг на своєму клубному стадіоні проти полтавської «Ворскли».

«Динамо» — «Ворскла». 5:0. Голи: Миколенко, 10, Цітаішвілі, 27, Андрієвський, 31, де Пена, 35, Циганков, 64 (п).

«Динамо»: перший тайм — Бущан, Кравченко, Попов, Кадар, Миколенко, Шепелев, Андрієвський, Буяльський, Цітаішвілі, де Пена, Супряга; другий тайм — Бущан, Кендзьора, Бурда, Шабанов, Сідклей, Сидорчук, Алібеков, Шапаренко, Смирний, Циганков, Русин.

«Ворскла»: перший тайм — Шуст, Чеснаков, Мартиненко, Саків, Биков, Скляр, Васін, Габелок, Коломоєць, Ребенок, Кобахідзе; другий тайм — Ткаченко, Кане, Чижов (Даллку, 67), Гіоргадзе, Петрович, Якубу, Мисик, Карека, Шехич (Биков, 77), Артур, Білий.

Наставник киян Олександр Хацкевич наголосив, що такий поєдинок — хороший шанс перевірити в грі не тільки найближчий резерв, а й молодих футболістів.

У киян став до тренувань і вже готовий грати данець Міккель Дуелунн. А новачок, уругваєць Карлос де Пена (на знімку), не тільки активно вивчає українську і звикає до одноклубників, а й готовий показати себе в грі. Він зіграв повністю перший тайм, відзначався активністю і корисними діями. Зрештою забив ефектний гол зблизька в латиноамериканському стилі — не опускаючи м’яч на газон, знизу під поперечину.

«Динамо» провело матч із настроєм — зібрано, агресивно, злагоджено. Одне слово, провело корисну репетицію перед завтрашнім класико.

***

Після виходу «Шахтаря» до фіналу Кубка України Паулу Фонсека надав команді дводенний відпочинок, щоб відновити сили перед зустріччю з «Динамо» в чемпіонаті.

У суботу «гірники» зібралися в комплексі «Святошин» під Києвом і почали підготовку до поєдинку з динамівцями. Ранкове тренування включало комплекс ігрових, тактичних вправ і завершилося двостороннім поєдинком на третині поля.

За індивідуальною програмою працювали Віктор Коваленко, Максим Малишев та Андрій Тотовицький. Марлос, який нещодавно переніс операцію, проходить курс реабілітації під керівництвом клубних фізіотерапевтів.

***

Початок українського класико о 18.30. Судити зустріч довірено рефері з Дніпра Віталію Романову.