Фото надано прес-службою «Ukravit».

Нинішнього року компанія «Ukravit» відзначатиме двадцятиріччя від дня свого заснування. За цей час невеликий родинний бізнес із продажу хімічних препаратів перетворився на провідного національного виробника засобів захисту рослин і мікродобрив для підприємств агропромислового комплексу, фермерських і селянських господарств. А після відкриття унікального центру для досліджень і впровадження інновацій — Інституту здоров’я рослин — компанія стала своєрідною українською Кремнієвою долиною в царині міжнародних наукових досліджень та створення новітніх препаратів, що застосовуються у ресурсоощадному землеробстві.

Віталій Ільченко (на знімку), засновник та ідейний натхненник створення «Ukravit», — людина з креативним мисленням і патріотичною мотивацією. Його мета — вивести Україну до п’ятірки найпотужніших аграрних держав світу.

Нові власні препарати і системи захисту посівів

— Ми хочемо, — ділиться Віталій Володимирович, — аби традиційне українське сільське господарство шляхом масштабних революційних модифікацій стало передовою високотехнологічною аграрною індустрією.

Компанія виробляє понад 150 найменувань препаратів для захисту та підживлення рослин.

Команда компанії «Ukravit» щороку нарощує обсяги випуску засобів захисту рослин, забезпечує контроль кожного етапу виробничого процесу відповідно до міжнародних стандартів безпеки та якості. Крім цього, виводить на ринок нові власні препарати і системи захисту та підживлення посівів, адаптовані до особливостей вирощування культур в Україні.

— Ми прагнемо стати «родинними» агрономами для українських аграріїв, — продовжує Віталій Ільченко. — Бо разом з виробником щиро зацікавлені не лише у великих врожаях, а й у безпечності вирощеної продукції, у чистому повітрі й ґрунті задля збереження довкілля для наступних поколінь. Тому не лише пропонуємо якісні засоби захисту рослин, а й проводимо «діагностику» поля та консультуємо агровиробників. Наші лабораторії (на знімку) проводять дослідження ґрунту більш як за 80 показниками, а також дослідження води, насіннєвого матеріалу, засобів захисту рослин і добрив, готової продукції. Маючи на руках детальну «історію» поля, фермер дбатиме про свій урожай уже не наосліп, а із застосуванням висновків та рекомендацій хіміків, біологів, технологів.

Інститут здоров’я рослин

— Наш інститут активно інтегрується у світовий науковий простір і вже реалізовує кілька перспективних проектів у сферах агрохімії, косметології та фармацевтики із закордонними науково-дослідними центрами та міжнародними організаціями, — розповідає Віталій Володимирович. — Такі проекти дають змогу переймати передовий міжнародний досвід і працювати над проектами та розробками «без кордонів».

Інститут здоров’я рослин постійно отримує замовлення на проведення досліджень від агровиробників з усієї України. Великі агропідприємства, фермерські господарства, приватні товаровиробники хочуть знати ресурсні можливості своїх господарств. На основі цих досліджень їм надають рекомендації та розробляють системи захисту й підживлення культур.

Окрім прикладного значення, Інститут здоров’я рослин виконує важливу соціальну місію — консолідує науковий потенціал країни. Це стосується і репатріації вчених, які за останні роки виїхали за кордон, і підготовки молодого покоління інтелектуальної еліти України. Компанія допомагає їм розвиватися, переймати передовий світовий науковий досвід, реалізовувати власні перспективні проекти і працювати на благо своєї країни.

Від молекули до технології

У найближчій перспективі «Ukravit» планує здійснити глобальний задум — створити біохімічний агроіндустріальний парк. Виробництво та науково-дослідний інститут, збудовані на одному майданчику, — це перші цеглини масштабного проекту. Створення суперсучасного парку у стократ розкриє потенціал компанії, урізноманітнить інноваційні моделі виробництва, значно розширить сервісно-технологічну взаємодію з аграріями.

Сьогодні компанія працює з агровиробниками у всеохоплюючому комплексному руслі. Плідну співпрацю забезпечують багаторічний досвід виробництва, унікальні формуляції препаратів, широкий агробіологічний сервіс Інституту здоров’я рослин. А ще — взаємовигідні фінансові інструменти, програму з повернення використаної тари з-під препаратів та багато іншого. Команда Віталія Ільченка всю свою енергію і фахові знання спрямовує на індивідуальний підхід до кожного аграрія, на забезпечення максимальної ефективності співпраці.

Від молекули до технології, від зернини до щедрого врожаю, від кредитування первинних потреб до тривалих партнерських відносин — такий формат діяльності, почерк успіху сучасної інноваційної компанії «Ukravit», яка прагне зробити працю аграрія продуктивною, агропромисловий комплекс країни — високотехнологічним і передовим.

Черкаська область.

Факт

Аграрії України щороку потребують майже 100 тис. тонн засобів захисту рослин. Вітчизняний ринок продажу ЗЗР становить 6—7 млрд грн. Левова частка цієї суми перетікає за кордон у вигляді валюти і в такий спосіб відчутно стимулює економіку країни-постачальника.