Посли країн «Великої сімки» привітали Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах і висловили сподівання на тісну співпрацю в майбутньому. «Ми високо оцінили роботу Центральної виборчої комісії та правоохоронних органів за створення правових і безпечних умов, що дозволило українським громадянам в повній мірі реалізувати свої демократичні права в рамках чесного виборчого процесу», — йдеться у заяві послів G7, розміщеній у Твіттері. «Посли країн «Великої сімки» також визнають прогрес, якого було досягнуто Україною за час президентства Петра Порошенка, починаючи з 2014 року. Ми підтверджуємо своє зобов’язання підтримувати вибраний Україною шлях та подальше проведення реформ», — наголошено у заяві.

До привітань приєднався і Державний департамент США. В розміщеній на сайті відомства заяві, зокрема, йдеться: «Сполучені Штати вітають Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах в Україні. Ми також вітаємо український народ з проведенням виборів, які відображають яскраву демократію України через п’ять років після Революції Гідності 2014 року та після п’ятирічної безжалісної російської агресії». У відомстві наголосили, що вибори були мирними, конкурентними і результат відображав волю народу.

Зазначається, що Сполучені Штати незмінно підтримують суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів і надалі підтримуватимуть Україну під час здійснення реформ. «Ми з нетерпінням чекаємо співпраці з обраним президентом Володимиром Зеленським для просування спільної мети наших двох країн — безпечної, процвітаючої, демократичної та вільної України», — йдеться у заяві.

Фото: МЗС України (twitter)