Кількість загиблих під час терактів у Шрі-Ланці, які сталися на католицький Великдень, 21 квітня, станом на вчора зросла до 310 людей, майже 500 зазнали поранень, інформує «Радіо Свобода».

За повідомленням місцевої поліції, 40 осіб заарештовані у зв’язку з вибухами в столиці країни Коломбо та навколишніх населених пунктах. Раніше йшлося про 24 затриманих.

Президент Шрі-Ланки Маїтріпала Сірісена оголосив надзвичайний стан. Це надає повноваження поліції і військовим затримувати й допитувати підозрюваних без рішення суду. В офісі президента також повідомили, що він проситиме міжнародної підтримки для відстеження можливих іноземних зв’язків нападників.

Наразі відповідальності за теракти ніхто на себе не взяв, але в уряді Шрі-Ланки переконані, що їх організаторами є місцева радикальна ісламістська група «Джамаат ат-Таухіт».

Крім того, влада країни визнала, що поліція мала інформацію про можливі напади на церкви, але не змогла їм запобігти. Вважається, що три напади на церкви і три напади на готелі було вчинено смертниками.

Теракти називають найбільшим проявом насильства на острові відтоді, як десять років тому тут закінчилася громадянська війна.

За даними поліції, серед загиблих — 35 іноземців, зокрема громадяни США, Великої Британії, Китаю, Нідерландів, Португалії.

У МЗС України повідомили, що, за попередніми даними, громадян нашої країни серед жертв вибухів немає.

Фото: МЗС України (twitter)