Учасники вишколу почуваються єдиною командою.

Фото із сайту управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА

www.usms.gov.ua

На базі дитячого оздоровчого табору «Джерело», що в селі Клюсівка Новосанжарського району, відбувся обласний військово-патріотичний вишкіл допризовної молоді «Захисник України». Його організували фахівці управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА, облвійськкомату й військово-спортивного центру «Воїн». Учасниками вишколу стали студентські команди п’яти полтавських державних вишів, а також курсанти військового коледжу.

Два дні юнаки та дівчата вдосконалювали навички з азів військової підготовки та водночас змагалися між собою. У такий спосіб вони вчилися й закріплювали на практиці знання основ військової топографії, мінної безпеки, тактичної медицини, радіообміну, дій у складі дозору та мінометного розрахунку тощо. Під керівництвом досвідчених інструкторів стріляли з міномета імітаційними боєприпасами.

Організатори вишколу, за словами керівника центру «Воїн» Олега Бариша, посилювали навантаження свідомо. Досвід бойових дій засвідчує: навіть найсучасніші зброя та техніка не можуть замінити рук, м’язів і розуму бійця, котрому доводиться витягувати чи виносити із зони обстрілу пораненого побратима.

Ніхто не «сачкував» і не сподівався на рятівні шпаргалки... Адже представники команд усвідомлювали, що невдовзі ці знання та навички можуть знадобитися їм для того, щоб дати гідну відсіч терористам і загарбникам.