Двома новими рекордами, десятками різних заходів і тисячами гостей та туристів Кам’янець-Подільський розпочав цьогорічний туристичний сезон. Основною ідеєю дійства було продемонструвати національний колорит у всьому — гастрономії, музиці, одязі, туризмі, історії, традиціях і обрядах, сувенірній продукції.

Представник Книги рекордів України зафіксував факт найбільшої кількості жінок і дівчат в українському намисті. Його міг сплести кожен охочий під час майстер-класів, які відбувалися просто на вулицях міста. В результаті понад півтисячі учасниць одягнули одночасно червоні коралі. Прикрасили намистом навіть Ратушу, одягнувши на неї понад 800 намистин.

Ресторатори взяли участь у конкурсі приготування голубців. Гості змогли скуштувати страву, приготовану за різними рецептами, а журі визначило переможця у цьому кулінарному конкурсі.

Біля міської Ратуші виступили різні художні колективи. Дві сотні бандуристів, учасників всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Кобзарському роду нема переводу», разом виконали стрілецьку пісню «Ой у лузі червона калина». Кам’янчани змогли також побачити показ етноодягу та шоу байкерів.

У цей день відкрили перший камінь Меморіалу Присязі на вірність Україні, присвяченому 100-річчю УНР.