На знімку: ось які вони красуні — супермами Ужгорода.

Фото надано міськрадою.

Благодійний конкурс «Супермама» — свято відверто сімейне, затишне і водночас видовищне. Захід, організований в Ужгороді ГО «Зонта-клуб м. Ужгород» (осередком міжнародної організації ZontaInternational), зібрав повний зал глядачів в обласному ляльковому театрі «Бавка».

Ужгородський «Зонта-клуб» створений у 2002 році, об’єднує активних у громадському житті міста жінок, професіоналів своєї справи: підприємців, вчителів, викладачів, лікарів... Завдання — підвищити статус жінки у суспільстві, допомагати їм у всіх сферах, у тому числі і фінансово. Тому члени організації проводять різні благодійні заходи.

Президента клубу переобирають кожні два роки, нині його очолює Мирослава Скубенич, яка розповіла присутнім, що цей конкурс уже став традиційним, а зібрані доброчинні кошти будуть спрямовані на проведення навчально-тренінгової школи для матерів, які виховують дітей з інвалідністю, інформує прес-служба міськради.

Отож до участі у конкурсі зголосилися п’ятеро матерів, які підтримують благодійність, — Мар’яна Кобзар, Тетяна Магерко, Клавдія Рябикіна, Іванна Козьма та Сніжана Гриндич. Глядачі отримали море позитиву від талантів та вмінь учасниць, які демонстрували їх у чотирьох конкурсах: «Презентація», «Формула дитячого щастя», «Дефіле у сукнях», «Парад супермам». У перерві між конкурсами присутніх розважали танцювальними, театральними та вокальними виступами актори лялькового театру «Бавка», вихованці Ужгородського коледжу культури і мистецтв та державного музучилища імені Дезидерія Задора.

Кульмінацією шоу стало оголошення результатів конкурсу. Клавдія Рябикіна стала володаркою титулів «Артистичність» та «Чарівність», Мар’яна Кобзар — «Креативність», Тетяна Магерко — «Вишуканість», а переможний титул «Супер-супермами» розділили дві учасниці, які отримали однакову кількість балів від членів журі, — Сніжана Гриндич та Іванна Козьма.

Вітання усім присутнім у залі передала керуюча справами міськвиконкому Олена Макара. Крім презентів від партнерів конкурсу, всі учасниці отримали подарунки від Ужгородської міської організації Спілки жінок України та вітання від її очільниці Валентини Митровцій. На завершення свята Мирослава Скубенич передала зібрані кошти представникам благодійної батьківської організації «Надія» та медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя».

Ужгород.