Фото прес-служби Чопського прикордонного загону.

Цікавий і водночас пізнавальний захід організували для старшокласників шкіл Перечинського району військовослужбовці Чопського загону і Окремого центру комплектування Західного регіонального управління Держприкордонслужби. У Перечинській школі-інтернаті освітяни спільно з військовими провели одноденні навчально-польові збори з учнями 10—11 класів шкіл сіл Порошково, Тур’я-Пасіка, Тур’ї-Ремети та Дубриничі.

Юнаків і дівчат навчали розбирати та збирати зброю, стріляти з малокаліберної гвинтівки. А офіцери роз’яснили правила вступу до єдиного вищого навчального закладу прикордонників — Національної академії Держприкордонслужби імені Б. Хмельницького та перспективи кар’єри охоронця державних рубежів.

Охочих позмагатися у військовій майстерності виявилося чимало. Найбільше закарпатським школярам, за словами офіцера Олени Трачук, сподобалися вправи зі зброєю та спортивні змагання з бігу та підтягування. Подібні навчання не лише сприяють розширенню кругозору сучасної молоді, а й допомагають визначитися з вибором майбутньої професії.