Як зазначив голова комітету Артур Палатний, питання придбання першого житла для молодих людей є дуже болючим. Якщо до 2015 року українська молодь ще мала надію завдяки участі в Державній програмі забезпечення молоді житлом, то на сьогодні фінансування програми майже зупинено.

Незважаючи на неодноразові звернення комітету, з Держбюджету виділяються лише кошти на утримання Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву і на обслуговування договорів, укладених ще з 2003 року.

Як ішлося на зібранні, фінансування програми «Надання пільгового довгострокового державного кредиту молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла» в розмірі 1,59 мільярда гривень в комплексі з прогнозованим залученням понад 100 мільйонів гривень власних внесків громадян дасть змогу збудувати 126,3 тисячі квадратних метрів житла, залучити в будівельну галузь майже 1,692 мільярда гривень, створити в будівельній галузі при-близно 2,5 тисячі робочих місць. І найголовніше — забезпечити житлом понад дві тисячі молодих сімей. Водночас понад 25 відсотків суми повернеться до бюджету у вигляді податків і зборів.

За підсумками слухань схвалено Рекомендації.

За повідомленнями Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.