Баскетбол. Україна отримала право на проведення кваліфікації чемпіонату Європи-2019 з баскетболу 3х3. Про це повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України (ФБУ).

FIBA 3x3 задовольнила заявку ФБУ на проведення однієї з трьох кваліфікацій континентальної першості. Згідно з міжнародним календарем, відбірний турнір відбудеться в Києві 29—30 червня. Змагання проведуть на Софійській площі.

Кваліфікація до чемпіонату Європи 3х3 стане першими офіційними змаганнями на території України за участю національних збірних.

У київській кваліфікації участь візьмуть 10 чоловічих команд (Україна, Чехія, Естонія, Білорусь, Литва, Швеція, Данія, Хорватія, Австрія, Боснія і Герцеговина) та 9 жіночих (Україна, Чехія, Естонія, Білорусь, Литва, Швеція, Данія, Хорватія, Австрія).

Відібратися на континентальну першість зможуть лише перші дві команди.

Відзначимо, що ще два кваліфікаційні етапи до чемпіонату Європи-2019 відбудуться 29—30 червня в Латвії (Рига) і Румунії (Констанца).

Фінальний раунд чемпіонату Європи триватиме з 30 серпня по 1 вересня в угорському місті Дебрецен. Участь візьмуть по 12 збірних у чоловіків і жінок.