Фото ФК «Динамо».

Футбол. Чемпіонат УПЛ. Другий етап. 25-й тур. 24 квітня.

«Олександрія» — «Маріуполь». 2:1. Олександрія. КСК «Ніка». 1 402 глядачі. Рефері — Анатолій Абдула (Харків). Голи: Банада, 21, Гречишкін, 32 (п) — Вакула, 23.

«Зоря» — «Львів». 2:1. Запоріжжя. «Славутич-Арена». 1 565 глядачів. Рефері — Максим Козиряцький (Запоріжжя). Голи: Будківський, 58, Караваєв, 90+1 (п) — Бруно, 42.

«Динамо» — «Шахтар». 0:0. На 90+4 хвилині Мораес не реалізував пенальті (воротар).

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Шепелєв, Буяльський, Циганков, Шапаренко (Цітаішвілі, 55), де Пена, Вербич (Русин, 72). Тренер — Олександр Хацкевич.

«Шахтар»: П’ятов, Болбат (Бутко, 68), Кривцов, Хочолава, Ісмаїлі, Степаненко (Дентіньо, 77), Патрік, Нем (Коваленко, 72), Тайсон, Соломон, Мораес. Тренер — Паулу Фонсека.

Рефері — Віталій Романов (Дніпро).

Київ. НСК «Олімпійський».    41 583 глядачі. 20 градусів.

Перший тайм лідерів минув у рівній боротьбі. Команди насамперед намагалися надійно зіграти в обороні. Тому особливих загострень біля обох воріт не виникало. Хоча «гірники» атакували дещо наполегливіше.

І після перерви мало що змінилося. Втім, динамівці, либонь, згадали, що їм потрібна перемога. Тоді б інтрига в боротьбі за «золото» збереглася реально. Тому намагалися загострити гру в атаці.

Однак жодній із команд забити не вдалося. Хоча «Шахтар» мав виграти зустріч, однак Мораес не реалізував пенальті, відмінно зіграв Денис Бойко (на знімку). Ну а чемпіонські перегони ще не завершилися, бо в «Динамо» залишаються теоретичні шанси здобути титул.

***

Паулу Фонсека:

— Сьогодні була тактична гра майже без гольових епізодів з обох сторін. Ми контролювали весь матч, але майже не створювали моментів. Я очікував, що «Динамо» більше ризикуватиме, але кияни також перестраховувалися. До оборони жодних претензій.

Чому слабко зіграли в атаці? Я визнаю, що деякі моменти ми розігрували занадто боязко. Однак коли володіли м’ячем, кияни сідали низько, не розкривалися, важко було пройти в їхні володіння. До пенальті була нічийна гра, але тепер ми розчаровані — могли вирвати перемогу.

Сьогодні арбітр роздав велику кількість жовтих карток, але грубощів не було — гравці поважали один одного. Це був важкий матч для суддівства, але рефері впорався чудово.

Сподіваюся, що через місяць зустріч із «Динамо» буде формальністю. Однак сьогодні було складно. Я розумію, що перемога давала б супернику багато шансів. На щастя, ми зберегли 7-очковий гандикап. У нас попереду ще багато важливих матчів, тому гравці не повинні заспокоюватися. Ми ще нічого не виграли...

Олександр Хацкевич:

— У першому таймі у наших діях відчувалася скутість і невпевненість, погано виходили в атаку. По перерві мали кращий вигляд. Важко грати без форвардів, немає необхідного руху попереду. Ми півроку без нападника — це складно.

А коли в нас пішла гра, «Шахтар» почав збивати темп, футболісти валялися на полі. Футбол — боротьба, а рефері своїми свистками вповільнював темп.

Можливо, Фонсека задоволений суддівством, а я — ні. Так, арбітр помилявся в обидві сторони, але помилявся. Як потім грати в Європі? У нас і так швидкості не найвищі, а з такими зупинками взагалі неможливо нічого показати.

Підтримка трибун була хорошою, наша гра — теж непогана. Ми спробувати витиснути максимум. Але є над чим працювати і в атаці, і в обороні.

Новачок Карлос де Пена виконав те, що від нього вимагалося. Доставляв м’яч уперед, брав гру на себе, постійно був націлений на ворота. Він дивиться вперед і грає вперед. Де Пена віддає хороші флангові передачі, однак, повторюю, нам бракує форварда, який би їх замикав.

Сьогоднішня нічия — на користь «Шахтаря», але я подякував хлопцям і сказав їм не вішати носа. Звичайно, ми боротимемося до кінця, спробуємо відіграти 7 очок відставання.