В обласному центрі збудують вірменську церкву. Тож представники відповідної громади вже почали облаштовувати виділену територію. 24 квітня на місці, де буде зведено святиню, освятили хачкар (хрест на камені).

Подію присвятили пам’яті загиблих під час геноциду вірмен, який вчинили османи 1915 року. Для освячення пам’ятника прибув очільник Вірменської апостольської церкви в Україні єпископ Маркос Оганесян. На захід завітали також керівники міста, представники різних конфесій.

— Кожна така святиня прикрашає місто, стає потужним джерелом духовної сили, сприяє розвитку національних культур, — зазначив на врочистостях ординарій Луцької дієцезії римо-католицької церкви єпископ Віталій Скомаровський.

До речі, на Волині нині проживає майже півтори тисячі вірменів, які об’єдналися в одну громаду з культурним центром у Луцьку. Їхні перші поселення з’явилися на цій території ще в XIIІ столітті. В місті була старовинна вірменська церква, яку згодом переоблаштували під житловий будинок, який стоїть і досі на вулиці Галшки Гулевичівни,12.

Після завершення урочистостей учасників запросили до матаху — благодійної трапези, де смакують засмаженим на вогні м’ясом ягняти. Його за традицією нібито приносять у жертву Богу після здійснення доброї справи.