Фото з сайту ТОУЛМГ.

Акція Державного агентства лісових ресурсів України, яку провели вчотирнадцяте, завершилася, — повідомляють на сайті Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Цьогоріч лісівники регіону розпочали її на тиждень раніше офіційного старту (21 березня — в Міжнародний день лісів), враховуючи сприятливі погодні умови. Тож усі, хто мріяв узяти участь у озелененні краю, мали змогу це зробити. Загалом до акції долучилися майже півтори тисячі громадян Тернопільської і сусідніх областей.

Особливістю нинішньої акції є гасло «Ліс та освіта». Його дотримувалися, до садіння приєдналася учнівська й студентська молодь і навіть діти дошкільного віку. Учасники відтворювали ліси, що вийшли з-під рубок, і створювали нові. Садили дуби, сосни, сіяли жолуді та закладали плантації новорічних ялин, а також нетипових для Тернопільщини кедрів.

За період акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» засадили 75,5 га, а кількість сіянців, якими створено лісові культури в держлісфонді та на прийнятих землях, і саджанців, які лісові господарства надавали для озеленення дитячих садочків, шкіл, створення скверів і парків, становить понад дві сотні тисяч. Як зауважив начальник облуправління лісового та мисливського господарства Олег Яремко (на знімку), лісівниками Тернопільщини за останні три роки вирощено 17,5 мільйона сіянців лісових і декоративних порід. Тож окрім реалізації садивного матеріалу, лісові господарства області мають можливість надавати його сільським і селищним радам, об’єднаним територіальним громадам, які воліють створювати на своїх територіях ліси.

Довідково

У рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» проведено 26 ознайомчо-пізнавальних заходів, 14 заходів із благоустрою територій, створено 75,5 га лісів, висаджено 227852 сіянці лісових порід, висіяно 248 кілограмів жолудя дуба звичайного, надано півтори тисячі декоративних саджанців різноманітних форм і порід для озеленення шкіл і садочків обласного центру та створення алей, скверів, дендропарків області. Загалом участь в акції взяли 1477 осіб, із яких 654 — учнівська і студентська молодь.