У квітні добігає кінця конкурс проектів освітніх, культурних та медійних обмінів у рамках проекту «Змінимо країну разом!». Ще три роки тому Луганська та Львівська області підписали меморандум про співпрацю, спрямовану на зміцнення зв’язків між жителями двох областей та подолання нав’язаних ворожою пропагандою стереотипів про світоглядну прірву, яка буцімто існує між громадянами однієї країни.

Проект «Змінимо країну разом!» працює за принципом «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути». Працівники культури, освіти та засобів масової інформації, а також діти їздять до Львівської області з Луганщини й навпаки. Вони на власному досвіді переконалися, що по обидва боки Дніпра живуть громадяни, яких єднають спільні цінності. Завдяки проекту зміцніли професійні зв’язки та дружба.

Понад 2,5 тисячі учасників вже долучилися до проекту в 2017—2018 роках, і їхня кількість тільки збільшуватиметься.

Завдяки медійній складовій працівники ЗМІ випустять десятки публікацій, що допоможуть жителям Львівщини та Луганщини більше дізнатися про культуру, визначні місця, традиції та історію областей з протилежного боку країни.

На реалізацію проектів у 2019 році з обласного бюджету виділено 1,3 млн гривень.