Інсталяції 14 великодніх писанок прикрасили майдан Незалежності у Вінниці. На їх тлі відбулося урочисте відкриття етнографічного фестивалю «Великоднє диво».

Символи одного з найбільших християнських свят виготовлені з гіпсу і полімерних матеріалів. Це справа рук місцевих майстрів. Художні розписи у стилі подільського орнаменту виконували митці разом зі знаним майстром пензля, куратором низки мистецьких проектів Олександром Никитюком. Одну з писанок розфарбували вінничани і гості міста. Кожен охочий міг залишити свій мазок. Експонуватимуть писанки-гіганти, кожна з яких заввишки 1,35 метра, до третього травня.

На майдані також представили свої вироби майстри народної творчості. Тішили око вишивані рушники, домоткані килими.

Програму «Великодня вулиця» представили працівники Територіального центру соціального обслуговування разом із департаментом освіти Вінницької міськради.

— Свято є гарною нагодою згадати народні традиції, популяризувати їх серед молоді, — каже директор центру Галина Бачинська. — Ми поєднали виступи наших ветеранів з учнівським колективом міської школи № 26. Незважаючи на те, що учасниками концерту стали представники різних поколінь, і діти, і люди старшого віку однаково залюблені у пісню, художнє слово, танець.

Другий рік поспіль працівники центру проводять акцію «Великодній кошик». Зібрані гостинці — пасочки, солодощі, продукти доставляють одиноким людям. Як і торік, допомогли їм це зробити учні вінницьких шкіл.

Вл. інф.